PER QUÈ LES MANDARINES SÓN ESPECIALS

Les mandarines s’enganxen als records amb molta força. Em fan venir al cap diversos moments agradables de l’hivern amb el fred, el cel enigmàtic i les mans tallades. Tenen un color decidit però suau i la dolçor justa per pal·liar l’ensopiment.

He aprés molt amb les mandarines. Si haguera de triar, sense cap mena de dubte em quedaria amb el fet que són més saboroses quan es comparteixen; tenen gallons per algun motiu i segur que és aquest. El que ho corrobora és que, humanament, veure o ensumar una mandarina implica que et vinga molt de gust a l’instant. És a dir, que qui decideix traure’n una davant d’un grup de gent ha de saber que farà virar l’atenció general cap a la fruita. La primera impressió és que les mandarines són molt xicotetes i que després de la repartició eixirem malparades. La gràcia de l’aliment és que sap ocupar tot l’espai i ser sempre suficient. Si no, val més portar-ne dues.

Supose que del fenomen social prové l’associació amb els bons moments. Però fins i tot en la solitud és especial menjar mandarina. Tal com és, superposa la calma sobre tota la resta, permet la lentitud del temps en una teràpia reflexiva i saludable. És la fruita més mística de totes. S’activa la consciència interior i es restauren les perspectives del món. El resultat és un benestar molt especial perquè engloba l’estómac, el paladar, la ment i el cos. És a dir, un gran plaer que rep el malnom de xicotet plaer.

I en l’àmbit de l’art també és estrella. Hi té una gran presència i molta determinació. Es tracta d’una inspiració contundent i decidida. És més líder que l’artista i s’expressa sense vacil·lació i sense verbs. La seua popularitat és indubtable, l’èxit ratifica les seues qualitats, s’estén per tot arreu, esdevé icona per excel·lència de la temporada freda alhora que pràctica per als consumidors. La seua imatge mostra seguretat, ambició, llibertat de complexes i poder. És una fruita que sap trobar el seu lloc i patrocinar-se intergeneracionalment sense passar mai de moda: ocupa cartells, mostradors, motxilles i àpats.

Menjar mandarina és una bona decisió. I saludable. I un punt i a part. Vos convide a fer una prova. L’experiència serà personal i, de segur, gratificant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s