UN DIA QUE NO FEIA OLOR

Hi ha una flor que tremola. Té molt, molt de fred. Però les flors no poden posar-se abric perquè els abrics són massa grans i ningú no pensa en les flors quan els confeccionen.

La flor que tremola té cinc pètals grocs i al centre un buit del mateix color però més fosc. De la tija pengen una espècie de capolls que no sé si s’han d’obrir o no. O potser s’han tancat ara pel fred. Està un poc torta i, amb cada bufada de vent, executa uns moviments nerviosos, molt curts, i que no arriben mai a la quietud. No és com la dansa circular de les que l’envolten, ben ampla, fent-se veure, lentament. Ella no pot, no vol. Estar-se quieta a prop d’ella és la millor solució que troba per mantenir-se viva i amb força suficient.

No massa lluny d’aquest punt, una formiga corre, corre i corre. Està nerviosa, no és que tinga pressa. De fet, té tot el temps del món. Però el neguit li impedeix avançar amb calma i va, va, va. Ja ha desaparegut.

Els caragols blancs, desats com pinzellades sobre la terra, són les estrelletes més llunyanes i minúscules de la muntanya. Brillen entre les pedres i els ulls es cansen de contar tantíssimes cases que no respecten l’ordre dels barris i els carrers.

De pedretes en són moltes. Cadascuna és diferent en grandària, en forma i en color. Com que n’hi ha tantes han de ser distintives per elles mateixes, han de retrobar-se quan algú les xute i les canvie de lloc. Han de ser especials per saber que no són una més de tantes moltes.

Maig, 2020
En un raconet de la muntanya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s